Elnöki köszöntő

Tisztelt Hölgyem és Uram!

Üdvözlöm Önt a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás portálján. A Társulás 2004. november 30-án alakult 33 település önkormányzatának egybehangzó elhatározása alapján. 2008. január 1-jével a társult települések száma 32-re csökkent.

 

Településeink:

Alsószuha, Alsótelekes, Bánhorváti, Berente, Dédestapolcsány, Dövény, Felsőkelecsény, Felsőnyárád, Felsőtelekes, Imola, Izsófalva, Jákfalva, Kánó, Kazincbarcika, Kurityán, Mályinka, Mucsony, Nagybarca, Ormosbánya, Ragály, Rudabánya, Rudolftelep, Sajógalgóc, Sajóivánka, Sajókaza, Szuhafő, Szuhakálló, Tardona, Trizs, Vadna, Zádorfalva, Zubogy

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye észak-keleti részén található kisrégiót a Szlovák-érchegységben eredő Sajó-folyó osztja ketté. Dél-nyugati irányból a Bükk-hegység, északról az Aggteleki Karszt határolja. A két tájegység nyugati felén található a Lázbérci tájvédelmi körzet. Páratlan szépségű természeti képződmények, kultúrtörténeti emlékek egész sorát, az aktív pihenés tucatnyi lehetőségét kínálja a Kazincbarcikai Kistérség.

Az összefogás közel hat év távlatából is komoly sikerekkel és fejlődésbeli változásokkal járt. A közösen, sikeresen ellátott feladatok (szociális gyermekjóléti alapszolgáltatások, közoktatás szakmai és szakszolgálati tevékenységek, központi orvosi ügyelet) és pályázatok révén (közmunka program, közösségi autóbuszok, központi orvosi ügyeletek felújítása, műszerezettségének javítása, új gépjárművek beszerzése, közoktatási intézmények felszereltségének javítása) olyan eredmények születtek, amelyek egyébként soha nem valósultak volna meg. A feladatellátásra kb. 1,927 milliárd Ft támogatást kapott a kistérség a pályázatokon elnyert összeg kb. 540 millió Ft.

A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás települései nagy kulturális tradícióval, kiaknázatlan gazdasági és turisztikai vonzerővel bírnak.

A gazdasági világválság még inkább arra figyelmeztet bennünket, hogy nyitottak legyünk minden és mindenki iránt, aki a gazdasági világválság, mérséklésével közelít hozzánk.

Kérem, legyen Ön is a vendégünk, partnerünk.

 

Tisztelettel:
Szitka Péter
A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás
elnöke


KAPCSOLAT
cím: 3700 Kazincbarcika
Rákóczi tér 6. fsz/5.
telefon: (48) 512-633
belső ellenőrzés: (48) 512-631
fax: (48) 512-632
e-mail: tarsulas.iroda@kazincbarcika.hu
A TÁRSULÁS SZERVEZETE